KongChristians Kaffe er egne blandinger som er baseret på opskrifter helt tilbage fra 1920 fra det tidligere Riis’ Kafferisteri, som lå i Vestergade i Tønder, der hvor Bager Lukas nu ligger.
I øjeblikket fører vi aromakaffer med forskellig smag: Lakrids, chokolade og irish cream. Derudover har vi sirup på hylderne i forskellige smagsnuancer: Irish cream, vanilie, chokolade, hasselnød og karamel.
Vore kaffer er altid friskristede og friskmalede.
Blandinger
No. 20 – Lys Java:
Letristet kaffe, mild mod maven. God til dem der normalt ikke drikker kaffe, lille krop, svag aroma.
No. 22 – Mørk Java:
Mørkristet kaffe med stor krop, fyldig aroma og kraftig smag.
No. 23 – Schackenborg Blanding:
Mellemristet kaffe med blød og rund smag samt lang behagelig eftersmag.
No. 24 – Columbia:
Mellemristet, cremet kaffe med fløjlsblød krop – en smule blødere end Schackenborg Blanding. Vores mest populære blanding.
No. 26 – Special Blanding:
Denne blanding har en stærk aroma med fyldig krop og medium syre-indhold – mere intens smag end Schackenborg Blanding.
No. 28 – Santos:
Denne hårdtristede kaffe har et højt syreindhold, stærk og intens krop samt en let bitter eftersmag.
Luxus Blanding:
Blandet af kaffer fra Indonesien, Columbia og Kenya – sidstnævnte bønne er med til give kaffen en let krydret og chokoladeagtig smag. En tand skarpere og mere syrlig end Columbia-blandingen. Lang eftersmag.
KongChristian No. 2:
Kendetegnet for den blanding er dens store krop og korte eftersmag. Den er baseret på 100% arabica-bønner, der gør prisen konkurrence-dygtig.
Økologisk Arabica:
Let cremet kaffe med højt syreindhold og kort eftersmag. Blandingen består af 100% økologiske arabica-bønner af typen Mexico Sonrisa.
Espresso Tirrisi:
Meget hårdt brændt kaffe af 100% arabica-bønner fra det kendte sicilianske kaffefirma Tirrisi – også kendt under varenavnet Caffé Diamante. Af bønner fra Etiopien, Brasilien, Guatemala og Costa Rica.